Web sitenize paypal bağış butonu eklemek

Bu yazımda şu an içinde bulunduğumuz arifpehlivan.com un hakkımda sayfasında ki paypal bağış butonunu nasıl yapıldığı konusunda bilgi vereceğim.

Bu yazının öncesinde Hugo ile websitesi yapmak adlı makaleyi sol alt taraftaki linkden tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bir yazılımcı olarak herkes gibi açık kaynak kodlardan çok yararlanmaktayım. Bu açık kaynak kodlar sayesinde bugün 5 dk da websitemize paypal bağış butonu ekleyeceğiz.

Aşamalar

  1. Paypal hesap açılması
  2. Bağış link oluşturulması
  3. Bağış linki için resim/logo bulunması
  4. Linkin mark down formattaki dosyamıza eklenmesi

Paypal hesap açılması

Paypal uluslar arası bir ödeme sistemidir. Bir çok ülkede aktif kullanılmaktadır. Güvenlik önlemleri, sağlamış olduğu kolaylıklar ile en çok tercih edilen ödeme sistemlerinden biridir.

Paypal da hesap açmak çok kolaydır. Yapmanız gereken bu linkten adımları takip etmek. Eğer yazıyı Türkiye’den okuyorsanız malesef Türkiye de paypal yasaklandı. Umarım en yakın zamanda tekrar aktif edilir. 😊

Bağış linkinin oluşturulması

Hesabımızı oluşturdukdan sonra sıradaki adım bağış linkinin oluşturulması. Bağış linki sayesinde websitenizde yazılarınızı okuyan ve size destek olmak isteyen insanlar sayesinde paypal hesabınızda para biriktirebilirsiniz.

Bu linki takip ederek bağış linkini oluşturabilirsiniz. Sizlere linki oluştururken paypal bazı sorular soracaktır. Bu soruları default olarak seçili olanlar ile ilerletebilirsiniz.

Bağış linkinin için resim/logo bulunması

Evet linkimizi oluşturduk. Artık sırada güzel dikkat çeken bir resim bulmak ve websitemize eklemek. Paypal bize bu konuda da yardım ekmekte. Buradaki linke tıklayarak paypalın ücretsiz logolarından birini indirebilirsiniz.

Linkin mark down formattaki dosyamıza eklenmesi

Son basamakta artık oluşturduğumuz link ve karar verdiğimiz resimi mark down formattaki websitemize eklemek kaldı. Aşağıdaki kod parçasını web sitenizde ilgili sayfaya eklerseniz sizde otomatik olarak bağış butonunuzu oluşturmuş olacaksınız 😊

[![paypal]
(https://www.paypalobjects.com/digitalassets/c/website/marketing/emea/de/de/logo-center/M2_Logo_01.jpg)]
(https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=S3K5VGB9GUB7Y)

Buradaki linkdeki id benim bağış idim. Bağış idnizi değiştirmeyi unutmayın. 😊

Yazımı beğendiyseniz buradan bağış yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin.. 🤞