Vue.js

Merhabalar bu yazımda Vue.js den bahsedeceğim. Vue.js web arayüzleri oluşturmak için geliştirilen bir JavaScript kütüphanesidir. Evan You tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Benzerlerinin aksine öğrenimi kolay ve basittir. Ayrıca moduler yapı oluşturmak için alt yapıya sahiptir.

Neden Vue.js i kullanalım?

JavaScript’in kolayca yazılabilmesine olanak sağlamaktadır. Vue.js ile başlamak son derece kolaydır. Dokümantasyonları sayesinde öğrenimi kolay ve kaynak kodu oldukça fazladır. Dış kütüphanelere ihtiyacınız yoktur. JQuery olmadan da kullanabilirsiniz. Pek çok eklenti olmasına rağmen herhangi bir eklenti kurmanıza gerek kalmamaktadır. Ayrıca Github veya web üzerinde örnek projeler ve yazılar oldukça fazladır.

Vue.js vs Diğer Frameworkler

Angular : – Vue.js API ve Tasarım açısından Angular’a göre daha kolaydır. Hızlı bir şekilde öğrenip, kolayca uygulama geliştirmeye başlayabiliyorsunuz. – Vue.js Angular’a göre daha esnek bir yapıdadır. Angular gibi her şeyi onun istediği gibi yapmanızı isteyen, içerisinde belki kullanmayacağınız onlarca özellik olan bir yapı değil. Vue’da interface katmanı bulunuyor. Böylelikle kullanmadığınız özellikler yüzünden projeniz büyümüyor.

React : – React’a nazaran vue.js ile çalışmak daha basit ve kolaydır. – Bir çok benzerlikleri bulunmaktadır.

Daha detaylı karşılaştırmaları görmek için bu link’etıklayabilirsiniz.

Sonuç olarak öğrenimi kolay ve basit olan bir framework ile hızlıca projeler geliştirebilir ve güzel sonuçlar alabilirsiniz. Örnek modüler bir proje yapısı isterseniz Github adresimden forklayabilirsiniz. Yada buradan direk erişebilirsiniz.

Yardımcı olabilecek linkler :
Vue.js : https://vuejs.org/
Awesome Vue : https://github.com/vuejs/awesome-vue

Kolay Gelsin.. 🤞